mylifediarie.blogg.se

Här hittar ni Heidi och Alina, två syrror ifrån byhålan Ånge. Vi har två olika liv och helt olika intressen, så en hel del olika inlägg. Så välkommen och läs! Släng gärna in en kommentar om ni känner för det!

KBT

Publicerad 2017-09-28 14:49:50 i Allmänt,

Hej!
Som få vet så har jag börjat en behandling som kallas KBT som står för kognitiv beteendeterapi.
Det gör jag för jag mått dåligt sedan 2015 och aldrig vetat riktigt varför, jag har träffat läkare,kuratorer och sjukhus pga mitt mående. Jag har blivit erbjuden medicin osv men jag tänker lite såhär, jag kommer inte äta medicin när jag inte ens vet varför jag mår såhär, det känns som det blir en undanflykt ifrån mina problem. Jag kan ju inte proppa i mig något för det första jag inte vet vad det är och sedan bara leva med det. felfelfel. Jag tar tag i det på allvar istället. Så jag har blivit erbjuden att gå KBT behandlingen, det är ganska nytt för mig och jag tänkte att det kan vara kul för andra att veta hur det går och hur det funkar för mig!
 
Dom första samtalen jag hade så gick vi igenom lite av min barndom och mitt liv i övrigt. Vad jag varit med om som jag TROR har påverkat mig. Vi pratar om det och diskuterar. 
Jag har ju ångest varje dag, kämpar mig igenom dagarna på mitt sätt. Jag hade det fruktansvärt jobbigt i början och försökte verkligen att acceptera det. Men det är svårt att acceptera något som man inte vill acceptera. Många har ångest och panikångest idag. Vissa skyller på sin ångest eller panikångest och andra antar bara att dom har det. Man ska ju försöka se det som en positiv sak, vilket jag jobbar på just nu.
 
Jag har varit på 6 samtal samanlagt och hon jag pratar med är helt fantastisk. Jag har tagit mig en bit på vägen och ser vissa saker på ett helt annat sätt. Jag tänker väldigt mycket och har svårt för att stänga av vissa tankar, så det är lite av vad vi jobbar med just nu. 
Nästa möte jag har är på onsdag så  då kommer det en till uppdatering! 
 
// Alina 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela